За мен

Като начало – предлагам едно: “Здравей“!

(Винаги съм вярвала, че ако имаш две „Здравей”, е добре да дадеш едно на ближния си).

Името, което ме съдържа, но не напълно обобщава – Магдалена Богомилова.

Ролята, която ме съпровожда – фантазиращ човек /неумерен фантазьор – приложник/ и въплътител на фини вдъхновения.

Уменията си да работя с глина разкрих в Средно художествено училище за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“ – гр. Троян, от където притежавам диплома с квалификация: Художник – изпълнител по керамика.

Още в ученическите ми години увлечението ми към керамиката стана до толкова водещо, че пожелах да имам собствено ателие и постепенно се сдобих с достатъчно оборудване. Предметите, които създавах, продавах по време на училищните ваканции в малък павилион до Троянски манастир. Радвах се на достатъчен интерес към всичко, което въображението, сърцето и ръцете ми в сътрудничество овеществяваха и експериментирах непрестанно.

Впоследствие реших да се ориентирам към висше образование в неартистична насока, за да разширя асоциативното си поле и  да обогатя базата си от познавателни натрупвания. С годините се отдалечих от творческите си занимания и работих в различна сфера, но сега отново съм тук – в съзидателния си център – и се радвам на целия ресурс, който нося в себе си и проявявам :-)

2 коментара по За мен

  1. Mihail Radev каза:

    Здравейте, казвам се Михаил Радев, също възпитаник на „Проф. Венко Колев“ – гр. Троян. Случайно попаднах на вашия сайт, който определено ми допада и най-вече с нещата които правите като автор. Искам да Ви поздравя за това което правите и ви пожелавам успех с арт керамиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>