Словесни просветления – „Храм на пламъка“

Покана - поезия - Лина Борджиева

Лина Борджиева е личност, която съвместява едновременно човека, обитаващ своите затишия, и вълшебника, който подрежда обикновени думи, за да ги остави да се проявят като фини пламъци, осветяващи пътя към забравените ни дарове.

Стиховете в новата й поетична книга „Храм на пламъка“ издигат искрено търсещите „над земните неща“ и им помагат да се докоснат до сакралната „прекроена действителност“.

Лина Борджиева е и поет, и преподавател /литератор по образование и призвание/. Ценна е с това, че е учител, който притежава необятно познание и копнее да го сподели, да бъде съпричастна и отдаваща. Така, както е  разкрито в едно от стихотворенията й:

Велико е да бъдеш Аватар в мига на своя жребий крътък

Защото точно хората са тези, които съдържат онзи многообразен, мистичен поток от възможности, послания и откровения, които се разкриват само при обстоятелства на съприкосновение и заедност.

Много от стихотворенията в „Храм на пламъка“ могат да бъдат четени като утвърждения, които всеки сам би поискал да сбъдва и преповтаря, за да се доближим до все по-посилната вяра, че е възможно „в миг единствен да потъне светът в Любов“.

Публикувано в Ежедумие с етикети , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>